De ins en outs op Dia di Rincon

Foto: Wikimedia Commons

In het oudste dorp van Bonaire, Rincon, komt een van de meest populaire dagen van het jaar weer dichterbij gekropen: Dia di Rincon. Kijk hier wat je kunt verwachten.

Op 30 april staan de straten in Rincon volledig in het teken van deze feestelijke dag. Muziekoptredens, kinderspelletjes, eetkraampjes, optochten; maak kennis met de cultuur, tradities en geschiedenis van het dorp én het eiland Bonaire. Let wel op, want het centrum van Rincon wordt volledig autovrij gehouden tijdens deze dag.

Dia di Rincon is opgericht door Broertje Janga. Broertje Janga was een schrijver en politicus uit Rincon. Door het overlijden van Broertje Janga is tegenwoordig de organisatie van dit grootse evenement in handen van Fransisco Janga (Bubuchi) – de zoon van Broertje Janga.

Wil je meer informatie of een idee krijgen van het programma? Kijk dan hier.