Curaçao International Film Festival gaat van start

Foto: Pixabay Publiek Domein

Het Curaçao Internationaal Film Festival Rotterdam (CIFFR) pakt van 5 tot en met 9 april voor de zesde keer uit in Willemstad. Het evenement brengt lokaal en regionaal filmtalent samen en presenteert alle hoogtepunten van het IFFR.

Onafhankelijke speelfilms, kersverse titels van andere filmfestivals en competities voor felbegeerde onderscheidingen van CIFFR 2017. Zilveren Beer-winnaar The Other Side of Hope van Aki Kaurismäki opent het festival.

“Wij zijn bijzonder blij om voor de zesde keer het festival te realiseren, een feest van cinema en reflectie. CIFFR is een prachtige gelegenheid om de wereld vanuit een ander perspectief te zien dankzij de vele mooie visies die de cinema ons voorschotelt”, vertelt festivaldirecteur Bero Beyer aan Filmnieuws.nu. “De combinatie van internationaal toonaangevende films en lokale filmmakers geeft het festival extra glans en diepgang. We zijn verheugd dat CIFFR in haar zesde jaar zo breed wordt gedragen en zo’n groot publiek enthousiast maakt voor uitdagende films.”

Prijzen die uitgedeeld zullen worden zijn onder andere de Yellow Robin Award en de eerste plek van de Carribean Shorts Competitie. CIFFR biedt naast de competities nog veel meer: het themaprogramma Poetry in Motion, een reeks muziekdocumentaires onder de noemer Music Calls, een uitgebreid educatieprogramma, speciale filmvertoningen in buurthuizen en zo’n twintig highlights van IFFR 2017. Benieuwd naar het gehele programma? Kijk dan hier.